top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

De interieurtrends van 2021

Zo, laten we 2020 maar snel skippen & door naar 2021! We zitten meer thuis dan ooit & je huis is nòg belangrijker. Dus waarom 2021 niet beginnen met een fris & hot interieur? Ik heb een aantal interieur trends op een rijtje gezet voor jullie. Pak er een lekkere kop thee & oliebol bij & veel leesplezier!


Duurzaamheid

Deze trend duikt elk jaar weer op. Het houdt in dat meubels gemaakt zijn van gerecyclede materialen of dat het design ervan tijdloos is en past binnen ieder interieur. Voorbeelden van duurzame materialen zijn bamboe, hout, biologisch katoen, bioplastic & keramiek.


Ook is het natuurlijk erg leuk om tweedehands spulletjes te kopen. Het is niet alleen duurzaam, maar ook heel hip. Je kan je eigen spullen een opknapbeurt geven, dus je hoeft niet de deur uit om aan deze trend te voldoen!

Afbeeldingen van Pinterest


Wereldse invloeden

Een wereldreis zit er helaas nog niet in, maar we kunnen het wel in huis halen. Dit houdt in dat je bepaalde invloeden, zoals kleuren & accessoires uit andere landen, in jouw interieur verwerkt. Deze wereldse invloeden worden vaak gecombineerd met aardetinten, zoals donkerbruin & beige.

Hoe? Kies bijvoorbeeld voor donkere Afrikaanse meubels & mix dit met lichte Scandinavische accessoires. Aankomend jaar mag je dus lekker gaan experimenteren en van alles bij elkaar gooien! Niets is te gek.


Afbeeldingen van Pinterest


Japandi

Japandi is een interieur trend waar de invloeden van Scandinavië en Japan samen komen. De landen liggen ver uit elkaar, maar ze hebben veel met elkaar gemeen. Qua interieur zijn beiden stijlen minimalistisch en vrij neutraal. De rustige Japandi stijl wordt vaak gecombineerd met contrasterende details in de kleuren oranje of zwart.


Afbeeldingen van Pinterest


Cocoonen 2.0 We voelen meer dan ooit de fijne geborgenheid van je huis. Je wilt een huis die je omarmt. Dit kan je doen door het plafond mee te schilderen met de muur of zelfs een andere kleur te geven. Hiermee verlaag je je plafond optisch, waardoor je huis knusser aanvoelt. Ook met deze trend bedoel ik lichte hout soorten, ronde vormen (meubels) en knuffelbare stoffen, zoals linnen en wol. De teddytrend is ook helemaal populair in je interieur en dus niet alleen in de vorm van een jas. Je ziet het in stoelen, banken & tapijten voorbijkomen.


Afbeeldingen van Pinterest


Aardse tinten

Sfeervolle en warme kleuren zien we veel in 2021. Dat kan je wel gebruiken in jouw quarantaine-stekkie. De kleuren die terug komen zijn donkerblauw, terracotta, aubergine, grijs & beige.

De kleur van het jaar van Flexa is: Brave Ground. Dit is ook een prachtige aardetint die in vele interieurs toepasbaar is!


Afbeeldingen van Pinterest


Face & line art

Wat betreft wanddecoratie is line art erg populair en in 2021 al helemaal! Tekeningen van gezichten met enkel het gebruik van lijnen kunnen een toffe toevoeging zijn aan je interieur.


Afbeeldingen van Pinterest & de middelste afbeelding is te koop in mijn webshop


Hopelijk kan je je favo trends toepassen in je eigen interieur. Laat me vooral weten als je vragen hebt als je er niet uit komt & als het wel is gelukt dan ben ik super benieuwd!

Ik wens jullie alvast een heel gelukkig & gezond 2021! Tot volgend jaar.


Liefs,

Loes


Commentaires


bottom of page