top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

6 tips om een fijne thuiswerkplek te creëren

Het zijn gekke tijden en vele van ons zullen waarschijnlijk thuis werken. Maar... heb jij een een fijne plek om je af te sluiten en je te concentreren op je werk? Ik geef je in deze blog tips om je thuiswerkplek zo fijn mogelijk te maken!

Afbeeldingen: @remadewithlove.nl & @interiorjunkie.com


Tip 1: Zorg voor voldoende licht

Heb je de gelegenheid om een werkplek voor het raam te creëren? Doen! Zo heb je overdag genoeg lichtinval, wat een stuk prettiger werkt. Voldoende licht zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt. Mocht dit niet het geval zijn of werk je veel ’s avonds, dan is goede verlichting onmisbaar.


Daarnaast staat het sfeervol en met een mooie bureaulamp haal je meteen een eyecatcher in huis. Het voordeel van een bureaulamp is dat hij vaak draaibaar en vrij smal is, waardoor je hem altijd op de gewenste plek kunt richten.


Tip 2: Kies een goed bureau en geschikte bureaustoel

De juiste werkhouding is heel belangrijk en dat begint natuurlijk met een goed bureau en de juiste bureaustoel. Het bureau moet een goede hoogte hebben voor jou, maar moet er natuurlijk ook mooi uitzien en functioneel zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan opbergruimte en de mogelijkheid om snoertjes weg te werken.

De stoel is misschien nog wel belangrijker! Zorg daarbij voor steun in de rugleuning en dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan. Wil je er 1 met wieltjes en armleuningen of vind je het fijner zonder? Nou denk je snel aan zo’n stoffige saaie bureaustoel, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel veel leuke design stoeltjes te vinden met goed zitcomfort

Afbeeldingen: @vtwonen.nl & @interiorjunkie.com


Tip 3: Welke woonstijl heb je?

Om een fijne werkplek te creëren is het handig om te bepalen welke woonstijl je mooi vindt. Dit is nuttig omdat je dan gericht op zoek kan gaan naar meubels die passen bij jouw persoonlijke stijl. Het is natuurlijk wel fijn om een werkplek te hebben waarin je je thuis voelt maar ook dat past bij de woning en de rest van het interieur. Vind je dit lastig? Maak dan in je vrije tijd een Pinterest bord, zo kun je er gemakkelijk achter komen wat je wel of niet mooi vind!Tip 4: Hanteer een clean desk policy

Voor sommigen werkt het inspirerend, maar voor de meesten brengt het vooral stress en afleiding met zich mee: een rommelig bureau. Met mooie opbergdozen of manden houd je jouw werkplek rommelvrij. Een bureau-organizer is ideaal voor spullen die je altijd bij de hand wilt hebben, zoals een pen of telefoon. Het is natuurlijk wel leuk als je een persoonlijke draai geeft aan je eigen werkplek, zodat het ook voelt als jou werkplek. Zorg daarom voor opbergers die bij jouw persoonlijke stijl passen.

Afbeeldingen: @vtwonen.nl & @Raquel Rodriguez Montero


Tip 5: Creëer een inspirerende werkplek

Een werkplek hoeft absoluut niet saai te zijn. Orde kan heus ook gezellig zijn! Creativiteit tijdens het werken is vaak meer dan welkom, een inspirerende werkplek helpt dan altijd mee. Wanneer je het bureau tegen een muur zet, kun je je flink uitleven. Hang bijvoorbeeld een memobord vol met inspirerende beelden of quotes op. Of denk aan een letterbak gevuld met mooie spullen. Ook een beetje kleur doet wonderen: denk bijvoorbeeld aan een gekleurde vaas met bloemen of een andere mooie woonaccessoire. Wil je het nog net iets persoonlijker maken? Voeg dan ook wat leuke foto’s toe, niets leuker dan een mooie herinnering!

Tip 6: Schakel mijn hulp in!

Vind je het nog lastig om de geschikte meubels bij elkaar te zoeken en een fijne werkplek te creëren? Ik kan je hierbij helpen! Misschien helpt het je als je een 3D visualisatie hebt, zodat je een goede indruk krijgt van hoe het kan worden. Ik geef ook advies op maat; ik maak een persoonlijk plan, aangepast op jouw wensen en eisen. Neem gerust contact met me op!


Mis je nog een leuk accessoire op jouw thuiswerkplek? In mijn webshop staan verschillende kleine woonaccessoires die jouw plekje helemaal op kunnen fleuren! Kies bijvoorbeeld voor een gekke dierenkop vaas of een kitch kandelaar.

Afbeeldingen: @bloglovin.com


Ik hoop je hiermee voldoende tips te hebben gegeven voor een fijne thuiswerkplek. Heel veel succes de komende tijd en stay safe! Ga jij er mee aan de slag? Deel dan vooral de resultaten met mij, dat vind ik hartstikke leuk.

Liefs,

Loes

1 Comment


info
Jan 30, 2023

Hoi Marloes, dank voor je leuke tips maar foto 7 is niet van @stijlidee, kun je die tekst aanpassen? Groetjes, Winnie @stijlidee

Like
bottom of page