top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

5 tips voor een bohemian interieur

Het is weer tijd voor de blog van deze week. Jij hebt meegeholpen aan het onderwerp van deze week. We hadden op Instagram een paar woonstijlen geplaatst en je moest hier een waardering aan geven. Benieuwd welke woonstijl heeft ‘gewonnen’? Kijk snel verder!


Allereerst, iedereen bedankt voor het stemmen! Heel leuk om te zien hoe de verschillende woonstijlen beoordeeld werden. De woonstijlen waar je uit kon kiezen waren; Basic, Industrieel, Trend, Modern en Bohemian. De uitslag lag dicht bij elkaar, maar uiteindelijk is de woonstijl met de meeste stemmen geworden; Bohemien.

Afbeeldingen: @urbanoufitters & @NLmobel


Tip 1: Een (oosters) tapijt

Tapijten doen heel erg veel met een ruimte, en dan niet een braaf kleed maar verschillende kleden in bonte kleuren en met vrolijke prints. Je kunt deze kleden tegenwoordig scoren bij zowat elke woonwinkel en als je geluk hebt soms bij de kringloop. Dit kleed zorgt gelijk voor veel meer sfeer en gezelligheid en is natuurlijk helemaal boho.

Tip 2: Ga voor vintage

Ga eens naar de kringloop om te kijken wat voor leuke items je kunt scoren en combineer oud en nieuw met elkaar. Producten die geleefd hebben of een verhaal vertellen en niet uit de Ikea komen. Ook zelfgemaakte meubels of accessoires passen perfect. Combineer een nieuwe tafel met vintage schoolstoeltjes of een salontafel met een oude kandelaar. Wees niet te voorzichtig en probeer vooral verschillende combinaties uit!

Afbeeldingen: @HomeDeco


Tip 3: Planten

In een boho interieur mag groen niet ontbreken. Kies voor een vrolijke pannenkoek-plant of een grote bananenplant. Cactussen zijn natuurlijk ook een perfecte keuze of ga voor een Calathea plant die bladeren heeft die zowel groen als roze/paars van kleur zijn. Natuurlijk zijn vetplantjes ook helemaal goed of kies voor een grote Monstera plant. De keuze is reuze!

Tip 4: Wereldse invloeden

Laat zien dat je hebt gereisd! De leukste items in huis zijn die met een herinnering. Dat ene leuke beeldje uit Afrika of dat mooie kussen uit Spanje, alles mag gezien en gecombineerd worden. Het is helemaal niet erg als het niet allemaal perfect bij elkaar past, de combinatie maakt het geheel stoer en spannend en juist ook helemaal bohemian!

Afbeeldingen: @SACKCLOTH & ASHES & @Thestylebox.nl


Tip 5: Schakel hulp in Kom je er toch niet helemaal uit hoe je zelf een bohemian interieur kunt bereiken? Schakel dan hulp in. Ik help graag, je kan altijd een vrijblijvende afspraak met me maken. Dan overleggen we je wensen en behoeften en help ik je persoonlijk verder. Je kunt natuurlijk altijd contact met me opnemen voor tips of vragen. Vergeet ook zeker niet te kijken op mijn Pinterest voor meer boho inspiratie. 

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips voor een bohemian interieur, alles kan en alles mag! Blijf combineren en durf dingen uit te proberen. Vergeet ook zeker niet jouw bohemian interieur te delen @Loesinterieurdesign. 

Liefs,

Loes

Comments


bottom of page