top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

7 tips voor het creëren van een knusse zithoek

Hi en welkom bij weer een nieuwe blog op deze regenachtige donderdag. Stiekem toch wel erg lekker, even wat verkoeling en regen, vind je ook niet? Een goed moment om even op de bank te ploffen met een kopje thee of koffie en de nieuwste blog!


Ik vroeg aan mijn Instagram volgers of zij een interieurvraag voor mij hadden en toen kwam de vraag binnen over het creëren van een knusse zithoek in een grote woonkamer. Een grote ruimte is natuurlijk hartstikke fijn, maar het kan soms best lastig zijn om hier een gezellige ruimte van te maken. Lees snel verder voor mijn tips! 

Afbeeldingen: @Showroom21 & @amazon.com


Tip 1: Schilder de achterwand

Kleur doet ontzettend veel voor een ruimte, maak daar dan ook goed gebruik van! Door de achterwand te schilderen komt deze meer naar voren en wordt de ruimte optisch kleiner. De ruimte voelt gelijk knusser en gezelliger. Hoe donkerder de kleur, hoe groter het effect.

Je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die jij mooi vindt, maar denk er wel aan dat kleuren verschillende effecten hebben. Zo zorgen rode, oranje en gele kleuren voor een warme en gezellige sfeer en kunnen blauwe en groene tinten een wat 'kouder' en frissere uitstraling hebben. 

Tip 2: Groot, groter, grootst

Het lijkt misschien heel logisch, maar een grote kamer heeft grote meubels nodig. Een mooie hoekbank heeft veel meer effect dan een tweezitter, deze wordt als het ware opgeslokt door de ruimte. Grotere meubels geven de ruimte body en rust. Gebruik daarom een ruimte bank, met een groot vloerkleed en een robuuste salontafel, dat kan de ruimte best hebben!


Vergeet natuurlijk ook niet de accessoires. Ga voor grote potten en vazen en kies een grote plant om de ruimte te vullen. Natuurlijk kun je best wat kleinere accessoires gebruiken, maar zorg dan dat deze niet wegvallen en groepeer ze, dit zorgt voor eenheid en gezelligheid.


Tip 3: Scheid de ruimte

Door de ruimte te scheiden, krijg je verschillende hoekjes die ervoor zorgen dat de ruimte knusser en gezelliger aanvoelt. Gebruik hiervoor een roomdivider! Of je nu kiest voor een open vakkenkast, een kamerscherm of een laag opbergmeubel, het kan allemaal! 

Verschillende hoeken in je woonruimte maken de ruimte namelijk speels en spannend. Verdeel je woonkamer zo in ‘eilandjes’ met een andere functie. Misschien heb je wel kinderen en kun je een aparte kinderhoek maken, of kies je voor een bank bij de tv, en een andere zithoek bij de open haard. Think outside the box!

Tip 4: Zet je meubels van de muur af

Veel mensen hebben de neiging om alles maar tegen de muur te zetten, want dit bespaart ruimte en is praktisch, maar doe dit juist niet! Durf juist je meubels vrij in de ruimte te zetten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte gevuld wordt en gezellig en knus aanvoelt.


Als je toch graag je kast tegen de muur wilt zetten, zet hem er dan ietsjes vanaf, dit houdt de ruimte 'luchtig'. Daarnaast is het heel belangrijk dat je de ruimte niet helemaal volpropt. Maak gebruik van de ruimte en zet je meubels niet te dicht op elkaar. Less is vaak more!

Afbeeldingen: @Samantha Hammack & @sugerandcloth.com


Tip 5: Gebruik een kleed

Een grote bank met daarbij nog losse fauteuils en een salontafel kunnen erg verloren staan in een grote ruimte, om dit op te lossen kun je een mooi kleed gebruiken. Wees niet bang om voor een groot formaat te gaan, een te klein kleed kan helemaal wegvallen. Zet je meubels met de voorpoten op het kleed, dit zorgt voor meer eenheid en een soort 'eiland' gevoel. Je kunt natuurlijk ook verschillende kleden met elkaar combineren, leg deze over elkaar heen voor een speels en spannend effect. 

Tip 6: Creëer eenheid

Om in een grote ruimte een knusse en gezellige sfeer te creëren is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er eenheid en balans is. Als elk hoekje een ander kleurenschema of andere structuur krijgt, kan het al snel rommelig en ongezellig overkomen. Voor eenheid en rust is het belangrijk dat je kleuren en patronen terug laat komen in de ruimte, dit zorgt voor de knusse en gezellige sfeer. 

Afbeeldingen: @Lisa Marie & @fosburyandson


Tip 7: Schakel hulp in

Vind je het nog steeds lastig? Vraag hulp! Misschien is het maken van een indelingsontwerp al genoeg en kun je er daarna zelf mee aan de slag, of heb je toch liever een 3D-totaalconcept om een goed beeld te krijgen van de woning. Ik kan je hierbij helpen, neem gerust contact met mij op. Kijk voor meer inspiratie ook zeker op mijn Pinterest pagina.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips zullen hebben! Hopelijk kun jij straks genieten van je gezellige, knusse zithoek. Ga jij er mee aan de slag? Deel dan vooral de resultaten met mij, dat vind ik hartstikke leuk!

Liefs,

Loes

Comments


bottom of page