top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

7 tips voor het kiezen van het juiste TV meubel

Hee hee bloglezer. Er zijn alweer twee weken voorbij gevlogen, dus het is tijd voor de nieuwe blog! De vakantie is nu toch echt  afgelopen en we zijn alweer druk aan het werk met allerlei projecten. Stay tuned, want er komen veel leuke, nieuwe dingen aan!

Deze week gaat de blog over het kiezen van een TV meubel. Je ziet vaak dat de tv op een oud tafeltje in de hoek staat, terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn. Het is ook zeker lastig en niet eenvoudig, dus ik geef je tips! Pak wat te drinken, geniet nog even lekker van het zonnetje en veel leesplezier!

Afbeeldingen: @MakeOver.nl & @vtwonen.nl


Tip 1: Bepaal jouw woonstijl

Stel jezelf vooraf een aantal vragen;  wil je bijvoorbeeld de televisie wel of niet in het zicht hebben? Zet je hem op je favoriete TV meubel of in een gesloten kast. Dat maakt je zoektocht al makkelijker. 

Daarnaast is het ook heel belangrijk om je eigen woonstijl te ontdekken. Houdt je van Scandinavisch, industrieel of juist modern? Je meubels bepalen voor een groot deel deze uitstraling van je woning, dus ook het TV meubel moet hier goed bij passen. Weet je niet waar te beginnen? Kijk dan eens op Pinterest, hier kun je ontzettend veel inspiratie op doen!

Tip 2: Kies het juiste materiaal

Voor de juiste uitstraling is het materiaal van het TV meubel erg belangrijk. Bij een klassieke inrichting is het erg mooi om glas en hoogglans materialen te gebruiken. Een glanzend TV meubel kan hierdoor een pronkstuk in de woonkamer worden. Kies je liever voor natuurlijke materialen dan is een kast van hout altijd mooi. Hout heb je natuurlijk in allerlei verschillende kleuren en afwerkingen, dus kies voor hetgeen wat het beste bij de rest van jouw meubelen past!

Afbeeldingen: @vtwonen.nl & @studionest.nl


Tip 3 : Let op de afmeting van het meubel

Bij het inrichten van een zithoek wordt té vaak gekozen voor kleine meubels. Dat oogt snel gek en rommelig. Mooier staat het om de ruimte in te richten met een paar grote meubels. Zoals een ruime bank, groot vloerkleed en een breed TV meubel. Dus kies liever voor iets te groot, dan te klein. Dit kan ervoor zorgen dat het geheel uit proportie lijkt.


Heb je toch een iets te klein tv meubel gekocht? Kies er dan voor om naast het TV meubel een grote plant of staande lamp te zetten. Zo vul je de wand op zonder dat het geheel te druk wordt en hierdoor verbloem je je ietwat te kleine meubel!


Tip 4: Styling is key

Vergeet ook zeker niet de styling van je TV meubel. Een kast met alleen een televisie erop oogt niet erg sfeervol en gezellig. Kies voor een mooie tafellamp of zo planten in verschillende hoogtes. Je kunt natuurlijk ook een vaas of kandelaar toevoegen. Zo ontstaat er een mooi geheel en wordt niet alleen de aandacht getrokken door de televisie! Om je woonkamer af te maken leg je een aantal mooie kussens op de bank, wat kaarsen op de tafel en een bak popcorn en je tv-avond kan niet meer stuk!

Afbeeldingen: @vintagerevivals.com & @idainteriorlifestyle.com


Tip 5: Think outside the box

Sommige meubels zijn niet bedoeld als TV meubel, maar dat wil niet zeggen dat je ze hier niet voor kunt gebruiken! Kijk ook eens naar dressoirs of opberg kasten. Deze kun je vaak prima gebruiken als TV meubel en je bent ook nog eens origineel! Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd de kringlopen afstruinen naar een uniek exemplaar. 

Tip 6: Do it yourself

Als je na honderd woonboulevards nog steeds niet hebt gevonden wat je zoekt, maak het dan zelf! Het is misschien even lastig en het kost wat tijd, maar zodra je eigen gemaakt TV meubel af is ben je hartstikke trots! Je hebt dan een meubel niemand anders heeft en je kunt het helemaal maken zoals jij dat zelf wilt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een chique zwevende kast te kopen en daarop een mooie houten plank op de leggen. Dit maakt je woning uniek en eigen! 

Afbeeldingen: @estliving.com & @vtwonen.nl


Tip 7: Schakel hulp in

Vind je het nog steeds lastig? Vraag hulp! Misschien is het maken van een indelingsontwerp al genoeg en kun je er daarna zelf mee aan de slag, of heb je toch liever een 3D-totaalconcept om een goed beeld te krijgen van je woonkamer. Ik kan je hierbij helpen, neem gerust contact met mij op. Kijk voor meer inspiratie ook zeker op mijn Pinterest pagina. Ik maak bij elke blog een passend bord, zodat je genoeg inspiratie op kunt doen!

Hopelijk heb ik je geholpen in je zoektocht naar een passend TV meubel! Ga jij er mee aan de slag? Deel dan vooral de resultaten met mij, dat vind ik hartstikke leuk!

Liefs,

Loes

Comments


bottom of page