top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

Ga je dit jaar niet op vakantie? Haal de vakantie in huis!

Hi en welkom bij weer een nieuwe blog. We kunnen er niet omheen; Corona is helaas still here en dat maakt reizen lastig. Ook wij hebben dit jaar onze vakantieplannen moeten stilleggen en gaan genieten van de Hollandse zon.


Niks mis mee natuurlijk, maar toch wilde ik graag dat ultieme vakantiegevoel. In samenwerking met fotofabriek.nl heb ik een setje van 8 retroprints uitgekozen om de vakantie in huis te halen. Ik heb gekozen voor foto's van ons samen, de gezelligste straatjes in Frankrijk, de mooie kust in Spanje en hoge bergen in Oostenrijk.


Ik heb de foto's op verschillende manieren opgehangen in mijn interieur, kijk je gezellig mee?

1. Dream away

Boven het bed hangen was het eerste idee wat in me op kwam toen ik het setje binnen kreeg. Ik vind het er zo gezellig uit zien! Het lichtsnoer met knijpertjes heb ik gekocht bij de Hema en heeft 19 clipjes. Ik heb een setje van 8 foto's er aan gehangen, dit vind ik ook al een heel leuk resultaat geven.


Het allerleukste van dit snoer zijn de lichtjes, deze geven warm, zacht licht af en creëren een romantische sfeer.


Hang de slinger in het midden van je bed, zorg dat er tussen de foto's evenveel ruimte zit en plak hem vast met wat plakgum of gebruik twee kleine spijkertjes. Et voilà, je wordt wakker met vakantie en gaat slapen met vakantie, wat wil je nog meer?!

2. Look on the bright side

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aan 1 kant van het bed foto's te plakken. Hiermee creëer je een speels effect, zonder het druk te maken. Ik heb de retroprints in een soort trappetje opgeplakt met plakgum.


Zorg ervoor dat er evenveel ruimte tussen de foto's zit, zo voorkom je dat het er rommelig uit ziet.

3. Work, work, work, dream!

Nu we door corona meer thuiswerken is het natuurlijk ook belangrijk dat je een fijne werkplek hebt. Want wie zegt dat het daar niet sfeervol mag zijn? Daarom leek het me perfect om de foto's hier op te hangen om tijdens het werk even te dromen over de blauwe oceaan, het strand en de palmbomen...


Hier heb ik het lichtsnoer weer gebruikt, maar dan anders. Plak het snoer na 4 clipjes vast met plakgum of een spijkertje en maak een hoek, trek hem dan weer terug naar het punt waar je begon en zet hem vast. Hierdoor kun je twee rijen foto's ophangen en krijg je een heel ander effect.

4. Spicy up your hallway

Iedereen herkent het wel, je wilt iets op die saaie witte muren in de gang, maar wat doe je ermee? Plak ze vol met (vakantie)foto's! Ik heb dit op twee verschillende manieren gedaan, maar hier zijn natuurlijk honderden opties voor.


Bij de eerste foto heb ik ervoor gekozen om twee rijen van 4 foto's te maken. Dit ziet er strak uit. Bij de tweede foto heb ik ervoor gekozen om de rijen asymmetrisch te plakken. Dit maakt de muur wat minder statisch. Houd bij het maken van een compositie rekening met de kleuren van de foto's, zodat deze mooi verdeeld zijn.

5. En nog veel meer...

Je kunt natuurlijk ook kiezen om grotere (vakantie)foto's in de gang te hangen en hier een mooie compositie mee te maken. Op www.fotofabriek.nl/foto-afdrukken/ kun je verschillende groottes en afwerkingen kiezen om jou perfecte fotowand te creëren. Kies voor foto's in lijsten voor 1 geheel of plak ze, net als ik, op met plakgum voor een speels effect.


Vind je een paar foto's niet genoeg en wil je ze graag bundelen? Maak dan je eigen fotoboek op www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken. Dit is iets wat mijn vriend en ik nog steeds graag willen doen maar niet aan toe zijn gekomen. Misschien kunnen we dat gaan doen in onze vakantie hier in Nederland!


Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd en jij zelf ook aan de slag gaat om de vakantie in huis te halen. Beplak je saaie, witte muur met tientallen foto's of kies voor twee centerpieces, het kan allemaal! Vergeet mij ook zeker niet te taggen @loesinterieurdesign. Ik droom nog even weg bij de sfeervolle straatjes, prachtige stranden en witte skipistes en ik zie jullie graag weer bij de volgende blog!


Liefs,

Loes

ความคิดเห็น


bottom of page