top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

Interieurtrends van 2019

2019 is aangebroken, een nieuw jaar, met natuurlijk ook de nieuwste interieurtrends! Ik heb onderzoek gedaan op verschillende beurzen en winkels om deze in kaart te brengen. Deze trends zet ik vandaag voor jou op een rijtje. Kun je meteen zien of je een beetje mee gaat met de trends of dat je binnenkort toch eens inkopen moet gaan doen. Pak er een lekkere kop thee, koffie of fris bij en lees snel verder!


Trend 1: Glamour gold

Goud is hip en mag zeker niet ontbreken in jouw interieur. Deze metallic tint is prima te combineren met een modern interieur, maar ook zeker in een landelijke. Goud is multifunctioneel en dat is precies wat je nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor een gouden bijzettafeltje, lamp of accessoire. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Laat goud ook eens terug komen in je badkamer of keuken.Kies voor een gouden kraan of zeeppompje of mooi gouden bestek of servies met gouden details. 


Combineer gouden meubels of accessoires met donkere kleuren voor een luxe uitstraling of ga juist voor een lichte basis met goud als contrast. Probeer de kleur van 2019, Spiced Honey eens te mixen met goud. Hiermee creëer je een warme, knusse uitstraling. Goud kan met alles, licht of donker, simpel of juist lekker druk. Leef je uit en maak je eigen unieke combinatie van kleuren en materialen!

Afbeeldingen: @cadolobo.com & @cupofjo.com


Trend 2: Velvet is vet

Deze trend zal jullie ook vast niet ontgaan zijn aangezien je het overal terug ziet; velvet. Je kunt kiezen voor een velvet bank, poef, fauteuil, kussens of lampenkap, het is er allemaal! In alle kleuren, soorten en maten. Wij vinden het ontzettend leuk, het is zacht, zit lekker en het staat ook nog eens heel erg luxe en mooi.


Kruip eens uit je comfortzone en kies voor een velvet bank in een diepe kleur. Dit doet heel erg veel voor jouw interieur. Vind je dit iets te gewaagd? Combineer dan verschillende velvet kussentjes met elkaar of kies voor een velvet fauteuil of poef. Verwerk ook zeker velvet in jouw slaapkamer of badkamer, kies voor een velvet plaid of velvet opbergmandjes. Dit zorgt ervoor dat jouw interieur uniek wordt. Wees niet bang voor 'teveel' velvet, hoe meer, hoe beter!


Trend 3: Levendig koraal

Wat een ontzettend gave kleur is dit; Living Coral. Het internationale kleureninstituut Pantone koos dit als de kleur van 2019. De kleur is warm en vrolijk. Hij neigt soms naar oranje, maar in ander licht lijkt het weer roze en soms lijkt het zelfs terracotta of rood. Heel erg bijzonder! Coral Living is een energieke en unieke kleur die je perfect kunt combineren met een ton-sur-ton kleurenpalet. Laat de kleur terug komen in verschillende meubels en materialen voor een rustig geheel.


Combineer de kleur met velvet en goud voor een spannend en vrouwelijk interieur. Wil je het iets stoerder maken? Zorg dan voor meer contrast door de koraalkleur te combineren met stoere materialen en hardere vormen, zoals beton, leer en staal.

Vind je het nog een beetje lastig om deze sprekende kleur te combineren? Kijk dan ook zeker even op mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie! 

Afbeeldingen: @swoonworthy.co.uk & @susan.m.petersen


Trend 4: Het beest is los!

Deze trend begon in 2018, maar in 2019 mag het allemaal nog gekker en nog meer. De dieren zijn niet weg te denken uit je interieur, je mag er een echte beestenbende van maken! Denk aan dierenkoppen aan de muur, vazen in de vorm van dieren en bijzettafeltjes met vogelpoten. Het combineren van deze dieren is natuurlijk super leuk, maar je kunt er ook voor kiezen om 1 mooie dierenvaas op tafel te zetten en deze te mixen met verschillende 'normale' vaasjes.


Vind je dit te heftig en wil je het liever iets subtieler? Ga dan voor een panterprint kussen een ander leuk kussens met dieren(patroon). Daarnaast heb je ook fotolijstje met dierenpoten of dieren op de lijst. Of kies leuke deurknoppen in de vorm van verschillende dieren. De keuze is reuze. Zo heb je toch deze trend in je interieur, maar wordt het geen dierentuin!

Afbeeldingen: @hein_studio & @boer-staphorst.nl


Trend 5: Webbing is back

Dit heb ik veel gezien op de beurs in Parijs, maar ook zeker al in een paar winkels, zoals de Karwei. Ik heb het over het gevochten webbing. Dit zie je vooral terug in eetkamerstoelen en in kasten. Het heeft een natuurlijke uitstraling maar in combinatie met zwart ontstaat er een interessant contrast. Mark our words, dit wordt hartstikke hip. Een kleine tip, kijk eens in de kringloop bij jou in de buurt. Daar vind je soms stoeltjes met deze gevlochten zittingen, voor een leuk prijsje!

Dat was het alweer voor deze maand! Ik hoop dat je de blog met plezier hebt gelezen en ik je heb kunnen inspireren voor jouw eigen interieur. Kom je er toch niet helemaal uit? Stuur mij gerust een bericht, misschien kan ik wat voor je betekenen! 

Als je bent wezen shoppen aan de hand van deze blog, stuur dan ook vooral een fotootje door van je geshopte spulletjes, dat vinden ik altijd erg leuk om te zien! Tot volgende maand!

Liefs,

Loes

bottom of page