top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

Tover je slaapkamer om tot een rustplek in 5 stappen

In deze stressvolle tijden is het fijn om een plek in je huis te hebben waar je echt tot rust kan komen. Door zen te wonen en te leven creëer je meer rust in je hoofd. Hopelijk helpen deze 5 tips je verder om weer zen te worden en beter te slapen!


1. Kleur Voor rust in je slaapkamer kan je je slaapkamer het beste in rustige kleuren schilderen. Wit is altijd goed, maar denk ook aan mooie pastel kleuren of natuurlijke tinten. Blauwe, paarse en groene kleuren brengen rust, stralen verkoeling uit en brengen je in een relaxte stemming. Om een kille sfeer te vermijden, kan je het beste verf kopen met een zachte kleurtoon. Sfeer kan gebracht worden door warme verlichting en gezellige decoratie.

Afbeeldingen: @Pinterest


2. Geur Een subtiele geur in de vorm van een geurzakje, geurkaars of wierook kan je in een rustige stemming brengen waardoor je beter slaapt. Geuren als lavendel & lotus geven direct een ontspannend en verzachtend gevoel. Citrus, kaneel en chocolade staan bekend om het verlagen van het stresshormoon, dus perfect voor je zen slaapkamer.


3. Beddengoed Het belangrijkste deel van je slaapkamer is natuurlijk je bed. Zorg ervoor dat je bed er rustig en uitnodigend uit ziet. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een effen dekbedovertrek te kiezen in een kleur waar jij rustig van wordt of die bij je geverfde muur past. Het is natuurlijk erg leuk om wat zachte kussens toe te voegen aan je bed, dit geeft een extra luxe, maar maak het niet te bont. Van te veel kussens word het te druk en dat is natuurlijk niet wat je wilt in je slaapkamer! Kies kussens die in het kleurschema passen, ga voor ton-sur-ton.

Afbeeldingen: @Pinterest


4. Raambekleding Er zijn genoeg opties voor je raambekleding. Van jaloezieën tot rolgordijnen. Probeer raambekleding te kiezen die geen licht door laten en die bij het kleurschema past. Het mooiste is om gordijnenen te kiezen die tot de grond vallen, dit vanwege het licht maar ook omdat dit een luxe gevoel geeft.

Afbeeldingen: @Pinterest


5. Rustige accessoires Planten en bloemen zijn perfecte accessoires voor in je slaapkamer. Het is niet alleen mooi, maar het kan ook nog een positieve werking hebben op je gezondheid. In de herfst/winter is de luchtvochtigheid in huis vaak laag, doordat de verwarming veel aan staat. Planten en bloemen helpen voor een betere luchtvochtigheid en hierdoor kan je ook beter slapen. Kies verdere accessoires in natuurlijke tinten en materialen. Ook is het fijn om kasten te hebben in je slaapkamer, die je kan afsluiten. Dit geldt bijvoorbeeld voor boeken, maar ook voor je kleding kast. Deze spullen kunnen goed geplaatst worden in een slaapkamer, maar als de kast open is, komt dit erg druk op je over.

Afbeeldingen: @Pinterest & @Loesinterieurdesign


Om het even allemaal op te sommen: gebruik rustige kleuren en pas deze kleuren toe in je hele slaapkamer. Van je dekbedovertrek tot de gordijnen. Houd het ton-sur-ton, zodat het één geheel wordt. Kies een geur uit die jij heerlijk vindt en plaats deze in je zen slaapkamer. Het is sowieso lekker om s'avonds de kaarsjes aan te doen en te beginnen aan een goed boek, dan wordt je gegarandeerd relaxed! Maak het qua accessoires niet te bont, maar kies bijvoorbeeld voor een mooi groot schilderij en grote plant voor een goede luchtvochtigheid in je slaapkamer.

Kom je er toch niet helemaal uit hoe je zelf een rustige slaapkamer kan maken? Ik help graag, je kan altijd een vrijblijvende afspraak met me maken. Dan overleggen we je wensen en behoeften en help ik je persoonlijk verder. Je kunt natuurlijk altijd contact met me opnemen voor tips of vragen. 


Mis je nog accessoires voor je zen slaapkamer? Neem dan vooral een kijkje in mijn webshop! En wil je nou graag nog meer inspiratie, kijk dan even op mijn Pinterest pagina, ik heb een bord aangemaakt met allerlei ideeën voor dè perfecte zen slaapkamer. Liefs, Loes


Comments


bottom of page