top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

5 tips voor een betoverende kersttafel

Met kerst wil je toch even wat meer werk maken van je tafel. Je haalt je mooiste servies tevoorschijn, haalt het kersttafelkleed van zolder en poetst het bestek nog even goed op. Want wat is er nou leuker dan lekker de hele avond gezellig tafelen?


Voor wie mij kent, weet dat ik ontzettend hou van lekker eten & wijnen, maar dat doe ik het liefste aan een stijlvolle tafel! Vind je het lastig of weet je niet hoe je eenheid creëert? I’ll help out!

THEMA

Door een thema te kiezen maak je het voor jezelf duidelijk welke kant je op wilt & dat maakt het makkelijker met stylen. Het zorgt er ook voor dat je kersttafel er netjes en verzorgd uit ziet. Wees streng voor jezelf en blijf ook bij je thema. Ik heb dit jaar gekozen voor naturel tinten, goud & droogbloemen!


GROEN Leg een guirlande in de lengte van je tafel voor het instant kerstgevoel! Om het helemaal af te maken kun je er verlichting in draaien, maar dit is geen must. Ga je voor een minimalistische look? Houdt het dan simpel en laat de guirlande kaal.


Wil je het iets meer aankleden? Steek dan bijvoorbeeld (droog) bloemen in de guirlande zoals wij hebben gedaan met de hulp van @illustratedbyimke. Gebruik hiervoor verschillende materialen zoals pampagras, papaver & andere mooie pluimen & bloemen. Hiermee kun je de guirlande goed opvullen zonder dat het too much wordt.

COMPOSITIE Leg de focus van de tafel in het midden door er bijvoorbeeld een hoge vaas of kamerden neer te zetten. Bouw daarna de hoogte af met vaasjes & kandelaren. Op deze manier krijg je een piramide compositie en dat zorgt rust.


Let op: als je meerdere vaasjes & kandelaren bij elkaar zet zorg dan dat ze verschillende hoogtes hebben, hierdoor krijg je een mooi groepje.


MATERIALEN Combineer matte met glanzende materialen voor een stijlvolle tafel en zorg dat deze goed gemixt zijn. Door dit te doen creëer je diepte en dit maakt je kersttafel interessant & uniek! Combineer bijvoorbeeld messing, mat glas & porselein met elkaar maar zorg wel dat deze bij het thema passen qua kleur en stijl.

SERVETTEN

Servetten zijn echt de puntjes op de i & maken de tafel helemaal af! Je kunt kiezen voor stoffen of papieren, als het maar bij je thema past. Ik vind het altijd leuk om er een touwtje of lintje omheen te knopen met een dennentakje of (droog)bloemen erop.


Daarnaast is het ook altijd leuk om een naamkaartje eraan te hangen, zo weten je gasten meteen waar ze kunnen gaan zitten. Al zal dat dit jaar helaas niet nodig zijn, aangezien er maar een paar gasten mogen komen, maar wie weet kun je dit volgend jaar toepassen!

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben gehad, ben je er nou mee aan de slag gegaan? Deel dan vooral het eindresultaat met mij, dat vind ik erg leuk om te zien. Happy styling & fijne feestdagen!


Liefs,

LoesComments


bottom of page