top of page
LOGO-LOES-TRANSPARANT-05-2.png
  • Foto van schrijverMarloes van Breeschoten

Ons huis | Slaapkamer make - over

JAAAAA, daar zijn ze dan eindelijk; de akoestische panelen die ik al vanaf het begin dat we hier kwamen wonen, wilde hebben! Ik ben er echt super blij mee, ze maken de slaapkamer helemaal & geven zoveel sfeer & warmte. Lees hieronder verder hoe ik het heb aanpakt, welke panelen ik heb gekozen & hoe ik ze heb bevestigd.

Wij hebben een bed zonder hoofdboard, dit hebben wij bewust gedaan omdat ik die hoofdboards vaak erg lomp & bepalend vind voor de ruimte. De kleur op de muur is Perky Limestone van Flexa & hij is prachtig, maar toch ik miste ik iets. De muren waren té leeg. ik wilde graag meer diepte & structuur.


Ik had deze lattenwand al op het moodboard staan toen we gingen verhuizen, maar het kwam er maar niet van, we waren nog druk bezig met allerlei andere projecten, zoals de gang & de badkamer. Toen ik Marloes (hi naamgenootje!) van Noakk.nl tegenkwam op Instagram, werd ik meteen weer enthousiast & hakte ik de knoop door, dit wilde ik!

Akoestische panelen verbeteren de akoestiek in elke ruimte gemakkelijk. Het vilt absorbeert het geluid, waardoor de nagalm verdwijnt. De panelen zijn kant-en-klaar en zorgen voor een warme en nieuwe uitstraling aan de ruimte.


Ik bestelde stamples van de verschillende kleuren hout & aan de hand daarvan heb ik een keuze gemaakt voor de Walnoot variant. Deze past perfect bij de kleuren van de slaapkamer & past helemaal bij de japandi uitstraling wat nu helemaal een trend is.


Het paneel heeft een afmeting van 240 x 60 cm. Ik heb ervoor gekozen om deze panelen precies door het midden te zagen, zo creëer je een soort hoofdboard. Dit ging super snel, met een zaagtafel waren wij binnen 10 minuten klaar. Natuurlijk heeft Jan de klusjesman (papa) mij geholpen, maar het is echt heel gemakkelijk.


(Tip: let op waar de nietjes zitten, liggen deze op de lijn van je zaag, dan kunnen deze door het zagen losschieten & dit kan soms gevaarlijk zijn, doe dus tijdens het zagen een bril op.)


Het stopcontact heb ik met een decoupeerzaag uit het paneel gezaagd. Het vilt kun je wegsnijden met een mesje.

Dan is het een kwestie van opplakken! Dit heb ik met zwarte Poly Max gedaan, breng de kit rijkelijk aan & druk het paneel op de muur. Per paneel heb ik ongeveer 15 minuten aangedrukt, toen zat het goed vast. (Voor vijf panelen heb ik twee tubes Poly Max gebruikt, wees niet bang om wat meer te gebruiken, dan blijft het goed zitten)


Mocht je meer tips willen voor het monteren van de akoestische panelen? Klik dan hier om het stappenplan van Noakk te volgen.

Ik ben er zoooo ontzettend blij mee, het is écht een toevoeging in ons interieur! Natuurlijk kunnen ze ook in de woonkamer, eetkamer, keuken of kantoor. Ben jij nou ook enthousiast geworden over de akoestische panelen? Kijk dan snel op Noakk.nl of er een geschikte kleur voor jou op zit.


Liefs,

Loes


Én kommentar


femkekatz
03. feb. 2023

Hi! Hoeveel panelen heb je dan in totaal gebruikt? :)

Lik
bottom of page